Привітання

Найщиріші привітання на сторінках мого блогу!

24 янв. 2017 г.

Звернення Ніни Шевченко до Парламентської асамблеї Ради Європи


Стандарти високої якості життя в Європі: міфи чи реальність для України?

«Народний депутат без виборців,
що дерево без каміння».
(Раханський А.В.)

Під такою назвою в грудні 2016року були проведені два Міжнародних Громадських Саміти, очолюваним мною Міжнародним благодійним фондом « «Відродження духовності нації»,  при підтримці Мінсоцполітики України.

Існуюча в Україні виборча система, сприяє зростанню корупції, політичної й економічної кризи в країні і стала однією з головних причин двох Майданів і військових дій в зоні антитерористичної операції.
Вибори депутатів за закритими партійними списками призводять до відповідальності депутата перед лідером партії, а не перед виборцями. Це прирікає країну на чергову передачу від однієї олігархічної групи іншій.
Переконана в тому, що ВРУ повинна узаконити  вибори за відкритими партійними списками, завдяки чому парламент зазнає оновлення на 80 відсотків. Якщо ж збережеться стара виборча система, хтось має бути  відповідальним за консервацію конфліктності в Україні.
Сьогодні ні Президент, ні Верховна Рада України, ні Кабінет Міністрів України не ініціюють змін до законодавства України про вибори народних депутатів і депутатів місцевих рад по єдиному загальнодержавному мажоритарному округу, розділивши країну на округи, щоб виборці самі могли висувати кандидатів в депутати Верховної Ради України та місцевих рад.
Яка може бути мораль у депутатів, які привели до парламенту своїх братів, сестер, дітей?
У 2012 році Парламентом України були внесені деякі зміни в законодавство про вибори. На жаль, цими змінами виконані тільки на 50 відсотків рекомендації Резолюцій 1549 (2007) та 1755 (2010) Парламентської асамблеї Ради Європи, що продовжує негативно впливати на роботу Верховної Ради України і місцевих рад, а також саме це стало причиною організації Майдану і захоплення державних установ, здачі Криму і військових дій на сході України.
23 січня 2017р. в м. Страсбург (Франція) розпочала свою роботу сесія Парламентської асамблеї Ради Європи(ПАРЄ).  У середу, 25 січня, члени ПАРЄ обговорять розвиток демократії в Україні та ухвалять відповідну резолюцію.
16 січня 2017 р. я звернулася до Генерального секретаря ПАРЄ Торбйорна Ягланда і президента ПАРЄ Педро Аргамонта   від імені учасників Міжнародного  благодійного фонду «Відродження духовності нації»,  учасників другого Міжнародного Громадського Саміту та інших прогресивних  людей в Україні, які підтримали моє звернення.

«В Преамбулі Загальної декларації прав людини прописано про необхідність, щоб права людини охоронялися силою закону з метою забезпечення того, щоб людина не була змушена вдаватися як до останнього засобу до повстання проти тиранії і гноблення.
Приводом нашого звернення стали порушення в Україні Загальної декларації прав людини, невиконання Резолюцій ПАРЄ, Конституції України та українського законодавства в цілому.
Ми, українці, з активною громадянською позицією, стурбовані тим, Україна не виконує приписи резолюцій 1549 (2007) та 1755 (2010) Парламентської асамблеї Ради Європи "Функціонування демократичних інституцій в Україні".
Існуюча в Україні виборча система, сприяла зростанню корупції, політичної й економічної кризи в країні, стала головною причиною двох Майданів і військових дій в зоні антитерористичної операції», йдеться у зверненні англійською мовою.
50-ти відсоткове виконання Резолюцій № 1549 (2007) і № 1755 (2010) Парламентської асамблеї Ради Європи негативно позначається на поліпшенні економічного і політичного становища в Україні, і загрожує втратою суверенітету.
З огляду на вищевикладене, просимо:
1. Сприяти у виконанні Україною Резолюцій 1549 (2007) та 1755 (2010) Парламентської асамблеї Ради Європи щодо змін до законодавства України про вибори народних депутатів і депутатів місцевих рад за пропорційною системою з відкритими списками за виборчими чи мажоритарними округами, відповідно до європейських стандартів і рекомендацій Венеціанської Комісії та Парламентської асамблеї Ради Європи;
2. Сприяти уникнути вжиття заходів з боку Парламентської асамблеї Ради Європи у вигляді можливих санкцій за невиконання резолюцій:
- уникнути позбавлення права голосу членів української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи;
- уникнути позбавлення права обрання членів української делегації в керівні органи Парламентської асамблеї Ради Європи;
- уникнути виключення країни з ради Європи.
3. відреагувати на наше звернення і відзначити в резолюції Парламентської асамблеї Ради Європи, яка буде розглядатися на сесії Парламентської асамблеї Ради Європи в 23-27 січня 2017 року»,

йдеться у зверненні, яке підтримали прогресивні інститути громадянського суспільства (біля 50 недержавних організацій).


Нижче приводиться текст звернення англійською мовою.

З повагою,
президент Міжнародного благодійного фонду
«Відродження духовності нації»
Ніна Шевченко
16.01.2017р.

Комментариев нет:

Отправить комментарий