Привітання

Найщиріші привітання на сторінках мого блогу!

14 июн. 2015 г.

ЗВІТ З "МАЙДАНЧИКУ ЩАСТЯ"(06.06.2015р.)


В суботу 06.06.2015р. на Хрещатику сонячно і святково! Лунає музика і на головну вулицю столиці України прийшли люди звідусіль на свято « Щаслива родина – щаслива дитина», влаштоване на честь Міжнародного дня захисту дитини силами волонтерів Міжнародного благодійного фонду «ВІДРОДЖЕННЯ ДУХОВНОСТІ НАЦІЇ», учасниками комітету з питань участі громадськості у формуванні державних соціальних стандартів і державні соціальні гарантії деяким категоріям населення в Україні Громадської ради при Міністерстві соціальної політики України і комітету сім’ї, гендерної політики та протидії насильству ГР при Київській ОДА, Шевченко Н.Ю., Черватюк Л.Д., Гордієнко М.О., Завітайло Н.В., Короленко В.В. і Т. Ф. Катачинська. 
Біля стін КМДА на Хрещатику в черговий раз було влаштовано 06.06.2015р. "Майданчик щастя".
Експерт комітету сім’ї, гендерної політики та протидії насильству Громадської ради при Київській ОДА, волонтер МБФ «ВІДРОДЖЕННЯ ДУХОВНОСТІ НАЦІЇ» Тетяна Катачинська запропонувала присутнім на Хрещатику книги «Університету життя»: « Чего же мне не хватает для полного счастья?», «Иллюзия занятости или как осводиться от суеты и покончить с крысиными бегами?», Тепличное воспитание детей или как не сделать из ребёнка овоща?» та багато інших, які допоможуть при вирішенні складних питань для того, щоб знаходити справжнє щастя в сімейних стосунках. 
Майданчик ЩАСТЯ об'єднав 6 червня 2015 р. щасливих українців різного віку, професій, соціального статусу і місця проживання. Наймолодшому учаснику, який мовчазно й зосереджено малював СВОЄ ЩАСТЯ (серце) було 2,5 роки, а самому дорослому, але юному душею, глибоко за 85. Відповіді на питання: "Що для вас ЩАСТЯ?" були несподіваними (особливо від дітей) і такими зворушливими))): "Щастя - це коли радієш! А якщо закохаєшся, сильно радієш!))) салют-щастя і ще коли люди не сваряться і немає війни" (киянка Людмила - художник 7 років) "Щастя, коли мама і тато здорові" (киянка Таня-фігуристка 9 років) "Щастя - добро, радість, любов" (киянка Ніна - 56 років), "Щастя-мама, тато, брат, бабуся і дідусь (львів'янка Соня 6 років), "Щастя-це сім'я" (луганчанка Даша 4,5 років), "Щастя-це Україна" (Саша 6 років з Кривого Рогу), "Щастя-коли всі щасливі" (Дарина 12 років з Криму), "Щастя-це дружба", - зійшлися на думці дівчатка - подружки 10-12 років з Дніпропетровська. 
"Потрібно жити красиво і залишити щось цінне після себе. Все життя шукаю відповідь на питання "Що таке щастя ...?", - думка 80 річного Івана з Бучі, «Щастя – служити Батьківщині і людям», вважає 89-річний інвалід ВВВ – Михайло Іванович з Києва , «Мир і Любов - необхідні складові щастя», - найпоширеніша відповідь учасників майданчику щастя.
Експерт з розрахунку індексу щастя Микола Гордієнко поділився з учасниками своїми напрацюваннями. 
На жаль, Україна займає лише 111-е місце (серед 158 країн) в розрахунках світового індексу щастя, який розроблено в Мережі по виробленню рішень в області стійкого розвитку (SDSN) під егідою ООН.
Мета розрахунку індексу щастя - оцінка добробуту громадян для вдосконалення соціальної політики та державного управління , а для України перейти з 111 місця в рейтинзі щастя світу на 30 за час здійснення програми реформ СТРАТЕГІЯ 2020. Підготовлені проекти і створені робочі групи науковців та членів Громадської Ради для розрахунків Міжнародного Індексу Щастя в України особистого, сімейного, соціального.
При обрахунках індексу враховуються такі фактори, як реальний ВВП на душу населення, очікувана тривалість життя, рівень корупції та соціальні свободи.
Контрастом до майданчику щастя були демонстранти, які пройшли по Хрещатику приблизно о 13 год. 30 хв. і заявили, що мають право на щастя. На жаль, ситуація в Україні не дає людям відчувати себе щасливими, і тому декілька тисяч українців у свій вихідний день вийшли на Хрещатик, щоб заявити про відставку діючої влади. 
Учасники майданчику щастя повідомляють про необхідність поширення застосування індексу щастя в Україні. Для цього приготовано три проекти, які дозволять популяризувати та привернути увагу нашої влади до того, як вони піклуються про добробут і щастя людей в Україні.
Сьогодні ми познайомилися більше, ніж з 50 щасливими українцями. Будемо вчитися бути щасливими! ПРИЄДНУЙТЕСЬ ДО НАС! Нехай ЩАСТЯ буде більше і вистачає на ВСІХ НАС !
Запрошуємо відвідати наприкінці червня 2015р. конференцію: « Індекс щастя в Україні – стандарт життя громадян».

З повагою, 
Ніна Шевченко,
президент МБФ "ВІДРОДЖЕННЯ ДУХОВНОСТІ НАЦІЇ",

голова комітету по захисту материнства, сім’ї, гендерної політики та протидії насильству Громадської Ради при Київській ОДА,

заступник голови Громадської ради - голова комітету з питань участі громадськості у формуванні державних соціальних стандартів і державні соціальні гарантії деяким категоріям населення в Україні Громадської ради при Міністерстві соціальної політики України,



















член Громадської Ради при Київській міській державній адміністрації

Комментариев нет:

Отправить комментарий