Привітання

Найщиріші привітання на сторінках мого блогу!

26 февр. 2015 г.

24.02.2010 р. Генеральною асамблеєю ООН було прийнято Керівні принципи ООН щодо альтернативного догляду дітей.

           Генеральна асамблея ООН прийняла Керівні принципи ООН щодо альтернативного догляду дітей  5 років тому.Цей міжнародний нормативний документ зобов’язує країни-члени ООН перш за все вживати усіх необхідних заходів для запровадження такої політики і такої практики, яка б перш за все підтримувала біологічну родину кожної дитини та забезпечувала її функціонування.
          Альтернативний догляд визнається як форма неформального та формального догляду усіх дітей, які з будь-яких причин і за будь-яких обставин не перебувають під цілодобовою опікою принаймні одного із батьків.
Керівні принципи щодо альтернативного догляду за дітьми вказують на необхідність запровадження відповідної політики і практики на основі двох головних принципів: необхідності та доцільності.
          В основі принципу необхідності лежить прагнення всіляко підтримувати дітей у тому, щоб вони залишалися й отримували піклування у своїх родинах.
          Що стосується принципу доцільності, то документ визнає, що обраний варіант догляду дитини повинен чітко відповідати її індивідуальним потребам.
          А як виконуються ці керівні принципи в Україні? Чи національна політика гарантує повну участь батьків і дітей у процесі прийняття рішень, а також їхню поінформованість про власні права, зокрема права на оскарження рішення про вилучення дитини? Чи забезпечує доступність відповідного набору варіантів альтернативного догляду згідно з потребами дітей, які вимагають догляду та захисту?

Ознайомитися з документом українською мовою можна за посиланням:  http://4children.in.ua/wp-content/uploads/2013/02/UN-Guidelines-on-Alternative-Care_SOS_ISS_web_ukr.pdf

Комментариев нет:

Отправить комментарий