Привітання

Найщиріші привітання на сторінках мого блогу!

26 апр. 2012 г.

Глава МЗС вирушив в одинадцятиденне турне чотирма країнами Латинської Америки


Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко відбув з офіційним візитом в Аргентинську Республіку.

Як повідомляє прес-служба МЗС, програмою візиту заплановані переговори Грищенка з міністром закордонних справ і віросповідань Аргентини Ектором Тімерманом, робочі зустрічі з віце-президентом, головою сенату Національного конгресу Амадо Буду, прем'єром Абалем Медіною, міністром оборони Артуро Пуріселлі, главою Федеральної адміністрації з питань державних надходжень Рікардо Ечегарраєм, міністром економіки та державних фінансів Ернаном Лоренціні, керівництвом Української Центральної Репрезентації в Аргентині Петром Лиликом.

 "У Латинську Америку лечу вдруге цього року, тому що переконаний в необхідності зміцнення економічних і політичних позицій України в цьому потужному регіоні", - написав Грищенко у своєму мікроблозі на Twitter.

 Як стало відомо, міністр планує обговорити актуальні питання двостороннього співробітництва між Україною та Аргентиною і підписати низку двосторонніх документів.

 Візит в Аргентину, який триватиме до 24 квітня, відбувається в дні святкування двадцятої річниці встановлення дипломатичних відносин між двома країнами та 115-річчя з моменту початку трудової еміграції українців в Аргентину, чия діаспора сьогодні налічує близько 300 тисяч і є однією з найчисленніших.

 Глава зовнішньополітичного відомства України також відвідає в ході одинадцятиденного латиноамериканського турне Уругвай, Парагвай і Перу.

 ***
 Нагадаємо, 2 жовтня 2011 року угода між урядом України та урядом Аргентини про скасування віз набула чинності.

За матерiалами: Укрінформ

Комментариев нет:

Отправить комментарий